Waardering film Your Name 23-04-2018

Totaal aantal bezoekers:                       75

Totaal aantal ingevulde formulieren 51, waarvan:
*  score  “goed” 29+7
*  score  “gaat wel” 13
*  score  “slecht” 2
*  percentage  “goed” score 70%
*  percentage  “gaat wel” score 26%
*  percentage  “slecht” score 4%

Deze Japanse animatiefilm uit 2017 vond een matig tot redelijk onthaal. Redelijk o.a. door het enthousiaste commentaar van een groepje jongeren, die zeer enthousiast reageerden op deze film vanuit kennis van zaken. Hierover in de opmerkingen meer. De regie was in handen van Makoto Shinkai, de hoofdrollen waren de getekende Mitsuha en Taki.

Opmerkingen van “goed”scoorders:”mooie beelden, poëtische verhaallijn; mooi gemaakt, duurt iets te lang; mooi verhaal, mooie muziek; mooi getekend, ondertiteling niet altijd goed te lezen; goed, maar heel ingewikkeld, prachtige animatiefilm; verrassend; reacties van jongeren:” Meer animatiefilms is altijd goed;vaker films in dit genre animatie; leuk om in de bioscoop te zien; een hele leuke film; prachtig geanimeerd en ik heb er erg van genoten;vaker zo”. Opmerkingen van “Gaat wel”scoorders:”mooi verhaal, intrigerend, beelden zo zo”. Opmerkingen van “slecht”scoorders: Geen.

Het lijkt er toch een beetje op dat een dergelijke film door jongeren, die meer ervaring hebben met dit genre op hun electronische apparatuur gemakkelijker en positiever gewaardeerd wordt.

Het bestuur