Waardering film Selma 07-12-2015

Totaal aantal bezoekers:                       110

Totaal aantal ingevulde formulieren 84  waarvan:
*  score  “goed” 83
*  score  “gaat wel”    1
*  score  “slecht”  0
*  percentage  “goed” score  99%
*  percentage  “gaat wel” score  1%
*  percentage  “slecht” score  0%

Deze film uit de VS en Engeland, in 2014 uitgebracht, werd zo hoog gewaardeerd dat het bijna een 100% "goed" film werd. De regie was in handen van Ava DuVernay en de hoofdrollen werden vertolkt door David Oyelowo en Carmen Ejogo. Op de waarderingsformulieren kwamen zeer veel superpositieve oordelen naar voren.

Opmerkingen van "goed"scoorders: "indrukwekkend (6x); kippenvel;prima film, ontroerend; mooie film; perfect tijdsbeeld; goede hoofdrolspelers; pauze op zich al hinderlijk, maar hier op het verkeerde moment; dit was een van de betere films van de afgelopen periode, uitstekend spel, leerzame link naar heden en toekomst; na 48 jaar de eerste zwarte president". Opmerkingen van "gaat wel"scoorder: geen

De vertolker van de rol van Martin Luther King zat uitstekend in zijn tekst.  In zo'n uitgesproken politieke situatie is het erg lastig twijfels of genuanceerde standpunten in te nemen.  Het doel was voor de voorstanders onomstreden, de middelen (speciaal geweldloosheid) gevaarlijk maar uniek.

Het bestuur