Waardering film Mia Madre 23-05-2016

Totaal aantal bezoekers:                       92

Totaal aantal ingevulde formulieren 65 waarvan:
*  score  “goed” 24
*  score  “gaat wel”   38
*  score  “slecht” 3
*  percentage  “goed” score 37%
*  percentage  “gaat wel” score 59%
*  percentage  “slecht” score 4%

Deze Italiaanse film onder regie van Nanni Moretti en met in de hoofdrollen Margherita Buy en John Turturro kreeg een tamelijk  lauwe ontvangst. De positieve scoorders haalden een percentage vergelijkbaar met de weinig positieve waarderingscijfers voor de film  Le Meraviglie, eerder dit seizoen.  De opmerkingen zullen dit ongetwijfeld illustreren.

Opmerkingen van "goed"scoorders:"het leven laat zich niet regisseren; humor; onverwacht aangrijpend na de pauze; prachtige film; mooi weefwerk van realisme en intrapsychisch theater, fraai ondersteund door muziek van Arvo Pärt en Olafur Arnolds; zo is het leven". Opmerkingen van "gaat wel"scoorders:"Na de pauze was deze film meer invoelbaar; mooi gespeeld, langdradig; te veel drama; te drukke film, weinig verhaal". Opmerkingen van "slecht"scoorders:  geen.

Juist bij de waardering voor een film, waarbij veel impliciete kritiek zichtbaar  is zou een ruimere  toelichting heel welkom zijn, omdat die kan helpen om de matige waardering beter te begrijpen.

 Het bestuur