Waardering film Les Innocentes 12-12-2016

Totaal aantal bezoekers:                       126

Totaal aantal ingevulde formulieren 98 waarvan:
*  score  “goed” 92
*  score  “gaat wel” 5
*  score  “slecht” 1
*  percentage  “goed” score 94%
*  percentage  “gaat wel” score 5%
*  percentage  “slecht” score 1%

Deze Frans/Poolse film uit 2016 onder regie van Anne Fontaine en met in de hoofdrollen  Mathilde Beaulieu , Agata Buzek en Agata Kulesza werd met veel waardering ontvangen. Verrassend was het grote aantal bezoekers. Een film die een zekere verwantschap had met de film Ida, ook een Poolse film, die in 2014 in ons programma stond. Veel superlatieven.

Opmerkingen van "goed"scoorders:"Goed verhaal, hoofdrolspeelster briljant; beklemmend mooi, erg ontroerend; bijzondere film (vaak); ook wel triest; de laatste 5 minuten van de film maken er een beetje kitsch van; 5 sterren waard". Opmerkingen van "gaat wel"scoorders:"goede cast, prachtige hoofdrollen".

De film speelt zich af tegen de achtergrond van een sobere vrouwengemeenschap met hier en daar haast primitieve trekken; verstandigheid naar onze maat komt niet altijd aan. De onder-abdis is een rijpere vrouw, die in dit gezelschap langzamerhand autoriteit krijgt. De "oplossing" van de film in de laatste 5 minuten is misschien wel aardig, maar doet afbreuk aan de veelzijdige dramatiek van deze prachtige film.

 Het bestuur