Waardering film Lady Macbeth 02-10-2017

Totaal aantal bezoekers:                       140

Totaal aantal ingevulde formulieren 94 waarvan:
*  score  “goed” 51
*  score  “gaat wel” 33
*  score  “slecht” 10
*  percentage  “goed” score 54%
*  percentage  “gaat wel” score 35%
*  percentage  “slecht” score 11%

Deze Engelse film uit 2017 onder regie van William Oldroyd en met in de hoofdrol Florence Pugh vond bij de in groten getale opgekomen kijkers een zeer matig onthaal. De opmerkingen verhelderen dit wellicht enigszins.

Opmerkingen van "goed"scoorders:"mooie hoofdrol, goed verhaal, goede acteurs; intens verdrietig; confronterend; mooie beelden, onverwachte afloop, ondernemende tante die Lady Macbeth; een echte Lady Macbeth". Opmerkingen van "gaat wel"scoorders:"matige film; inhoud film vreselijk; heftig; lijfsbehoud; naar het einde toe een goede film". Opmerkingenvan "slecht"scoorders:"kutfilm; draak van een film".

Mogelijk hebben toch veel mensen niet gerekend op een zo gewelddadige film. Begrip en waardering voor de terechte sociale strijd van Lady Macbeth worden negatief beinvloed  doordat de hoofdrolspeelster wordt neergezet als een kille moordenares. Mogelijk is dat niet alleen het werk van de regisseur, maar ook al door de schrijver Leskov zo bedoeld. Ze heet tenslotte niet voor niets Lady Macbeth.  Bloedvergeten was in sommige tijden onvermijdelijk.

Het bestuur