Waardering film Een vlucht regenwulpen 24-11-2014

Totaal aantal bezoekers:                        141

Totaal aantal ingevulde formulieren 74   waarvan:
*  score  “goed” 68
*  score  “gaat wel”    6
*  score  “slecht”  0
*  percentage  “goed” score  92%
*  percentage  “gaat wel” score  8%
*  percentage  “slecht” score  0%

Deze film uit de zeventiger jaren naar een boek van Maarten ’t Hart onder regie van Ate de Jong en met in de  hoofdrol  Jeroen Krabbé werd in ons programma ingelast als een samenwerkingsproject van de Bibliotheek en het Cinefilmhuis. Er werd ruimschoots van deze mogelijkheid gebruik gemaakt.

Opmerkingen bij de “goed” scoorders:” Erg vrije vertaling van het boek; gelukkig een goed eind; grappig; voor herhaling vatbaar; mooi weergegeven; nostalgisch; als je het boek gelezen hebt is de diepgang van de film goed te volgen; indrukwekkend;  geweldig; heerlijk niet lawaaierig; verrassend spel van Jeroen Krabbé”. Geen opmerkingen bij de “gaat wel” scoorders.

Al met al was de waardering voor deze film heel positief, ook al  is de betrouwbaarheid van de uitslag wat minder doordat slechts ongeveer de helft van de aanwezigen het formulier had ingevuld. Niettemin een geslaagd samenwerkingsexperiment mede door de nostalgische inslag van de film en de literaire prestatie van een groot Nederlands schrijver.

 Het bestuur.