Waardering film Beoning 04-03-2019

Totaal aantal bezoekers:                       96

Totaal aantal ingevulde formulieren 81 waarvan:
*  score  “goed” 40
*  score  “gaat wel” 30
*  score  “slecht” 11
*  percentage  “goed” score 50%
*  percentage  “gaat wel” score 37%
*  percentage  “slecht” score 13%

Deze Zuid Koreaanse film uit 2018 onder regie van Lee Chong Dong en met in de hoofdrollen Jeon Jong-Seo, Yoo Ah-in en Steven Yeun vond een matig onthaal.

Opmerkingen van “goed”scoorders:”Fascinerend, mooie muziek; mooi dat jullie een Koreaanse film hebben vertoond; film laat het nodige bij de toeschouwer; apart en bijzonder; bizar verhaal; een typische filmhuisfilm; een echte seriemoordenaar; prachtig; goed gespeeld, spannend, mysterieus; moeilijke film, hoofdpersoon erg aandoenlijk”. Opm. van “gaat wel”scoorders:”Te lang; tweede helft boeiend; bijzonder, verrassend”.Opm. van “slecht”scoorders:”Niet te begrijpen”.

Het betreft een film, waarin niet alles voorgeschoteld wordt voor de toeschouwer. Die moet zelf ook aan het werk, zoals een van de opmerkers zeer terecht aangeeft. Het is bovendien een film waarin weinig gesproken wordt. Dus daar kunnen wij de intrige ook niet zo goed aan ontlenen. Bovendien is het zo dat degene (Ben) die het meeste praat het minst zegt en wellicht het meeste doet. Het vinden van het rose horloge en andere vrouwelijke snuisterijen en  de “afwezige”kat van Haemi in het huis van de rijke man Ben openden ongetwijfeld de ogen van de hoofdrolspeler voor de moorddadige eigenschappen van Ben als seriemoordenaar en leidde tot  het in brand steken  van de auto met de zieltogende Ben.

Deze film was niet voor niets het meesterwerk van Cannes 2018!!

Het bestuur