Waardering film If Beale Street Could Talk 23-09-2019

Totaal aantal bezoekers:                      111

Totaal aantal ingevulde formulieren 86 waarvan:
*  score  “goed” 59
*  score  “gaat wel” 22
*  score  “slecht” 5
*  percentage  “goed” score 68%
*  percentage  “gaat wel” score 26%
*  percentage  “slecht” score 6%

Deze uit 2018 stammende Amerikaanse film onder regie van Juzo Itami en met in de hoofdrollen Kiki Lane en Stephen James vond een matig positief onthaal. Enerzijds vond men de film tragisch, anderzijds te traag.

De opmerkingen van “goed”scoorders:”Onrechtvaardig; Af en toe wat langdradig; Heel erg mooi en ontroerend; Prachtige film, boek van Baldwin lezen!; Intens, goed, droevig, en vol liefde, oprecht; Goed gespeeld, die rassenstrijd…. wanneer komt er eens een einde aan?; Veel lagen; Meer dan goede film, indrukwekkend en onthutsend; Nog steeds actueel; Beklemmend; Fantastische spelers”. Opmerkingen van “gaat wel”scoorders:”Traag; Het kabbelde op het laatst wat door, toch wel boeiend, maar toch niet echt mijn film; Iets te langdradig, wel uiting van de onmacht van de zwarte bevolking; Te lang, was mooier geweest, wanneer korter; tragisch”. Opmerking van “slecht”scoorder:”Wachten op iets wat niet komt”.

Inderdaad:” Wachten op iets wat niet komt” typeert de problematiek van de film perfekt. Maar maakt dat de film als film slecht? 

Het bestuur