Waardering film August: Osage County 17-11-2014

Totaal aantal bezoekers:                        114

Totaal aantal ingevulde formulieren 94   waarvan:
*  score  “goed” 76
*  score  “gaat wel”    17
*  score  “slecht”  1
*  percentage  “goed” score  81%
*  percentage  “gaat wel” score  18%
*  percentage  “slecht” score  1%

Deze film ( VS 2013 ) onder regie van John Wells en met Meryl Streep en Julia Roberts i de hoofdrollen werd positief gewaardeerd. Met enkele superlatieven. De roem van de hoofdrolspeelsters was hen al vooruit gesneld en zij werden voor hun spel over het algemeen hoog gewaardeerd.

Opmerkingen van “goed”scoorders: “Vooral veel positieve opmerkingen over de acteerprestaties van de hoofdrolspeelsters; ieder gezin heeft zijn eigen oorlog; eerste helft teveel geschreeuw, tweede helft boeiender en genuanceerder; camerawerk: soms fraaie saaie landschappen; boeiende film, uit het leven gegrepen; uitstekende verbeelding van het menselijk onvermogen; dezelfde verhaallijn als in Festen, jammer dat er zoveel gevloekt werd”.  Opmerkingen bij “gaat wel”scoorders:”Spel Meryl Streep en Julia Roberts prima”.

Afgemeten aan de statuur van sterren als Meryl Streep en Julia Roberts heeft de waardering voor deze film in onze kringen toch niet tot een topper geleid. Wellicht is dit niet alleen toe te schrijven aan de ins en outs van het dramatische gebeuren op zich, maar ook aan de regie.  

 Het bestuur.