In de maand november is er weer een boek dat door heel Nederland gelezen kan worden. Dit jaar is er gekozen voor de bestseller van Maarten 't Hart 'Een vlucht regenwulpen'. 

In samenwerking met de bibliotheek te Hoogezand willen wij u de prachtige film die op dit boek gebaseerd is, aanbieden. Jeroen Krabbé speelt hierin zijn eerste succesvolle hoofdrol.

De film zal kort ingeleid worden door een Neerlandicus van het Aletta Jacobs College. 

Alle filmbezoekers ontvangen het boek na afloop gratis en bibliotheekpashouders mogen ( op vertoon van deze pas) gratis naar de film!!

U heeft dan de mogelijkheid om 3 weken achter elkaar een filmavond van Cinefilmhuis te bezoeken. 


 

24 november 2014 – 20:00 uur

 

Een vlucht regenwulpen   

 

Regie: Ate de Jong     

(Nederland 1981) 
93 min

 

In zijn bestseller Een vlucht regenwulpen uit 1978 schetst Maarten ’t Hart de hunkering van Maarten (in de film gespeeld door Jeroen Krabbé), een 34-jarige hoogleraar in de celbiologie die  bij zijn zieke moeder woont. Maarten is nog maagd, maar gaat op last van een onontkoombaar goddelijk bevel – een en ander speelt zich af in gereformeerde kring –  op zoek naar een vrouw, geassisteerd door zijn alter ego (dubbelrol Krabbé, getooid met snorretje). De verlegen, wereldvreemde Maarten moet binnen een week een vrouw vinden om groot onheil af te wenden: hij zal sterven en naar de hel gaan als hij vrijgezel blijft.