Waardering film Winter Sleep 02-02-2015

Totaal aantal bezoekers:                        99

Totaal aantal ingevulde formulieren 58   waarvan:
*  score  “goed” 38
*  score  “gaat wel”    18
*  score  “slecht”  2
*  percentage  “goed” score  65%
*  percentage  “gaat wel” score  31%
*  percentage  “slecht” score  4%

Deze Turkse film uit 2014 onder regie van Nuri Bilge Ceylan met in de hoofdrol Haluk Bilginer vond een matig onthaal. Afgezien van een enkele zeer enthousiaste “goed”scoorder waren er relatief veel “gaat wel”scoorders. Ook iemand die in de pauze weggegaan is daar hij/zijde film te vermoeiend vond. En hier is nog vermeldenswaard een opmerking zonder stemkwalificatie:”Als natuurfilm fantastisch, verhaal melodramatisch”.

Opmerkingen van “goed”scoorders:”goede hoofdrolspelers, een erg lange zit; bizonder; blij dat ik toch de hele film uitgezien heb (2x); turkse films kennen wij nog niet zo goed; eind goed al goed; waar is zijn zus gebleven?; beetje lang, hè; mooi verhaal over contact tussen mensen”. Opmerkingen van “gaat wel”scoorders:”te veel, te lang; te langdradig; goed geacteerd, maar ik ben suf van het gehakketak”. Opmerkingen van “slecht”scoorders:”Er gebeurt te weinig, wel mooie filosofie, maar dat houd ik geen 3 uren vol”.

Al met al een film met positieve kwaliteiten met name in de natuuropnames maar ook in filosofische topics, waarbij praten in de dialogen een zeer vooraanstaande plaats innam. Dat laatste is misschien enigszins vergelijkbaar met regionale culturele trends  in door ons  vertoonde Iraanse films ( zie ook het verslag bij de film van 03-03-2014). 

Het bestuur.