Waardering film Three Faces 01-04-2019

Totaal aantal bezoekers:                      94

Totaal aantal ingevulde formulieren 74 waarvan:
*  score  “goed” 36
*  score  “gaat wel” 30
*  score  “slecht” 8
*  percentage  “goed” score 48%
*  percentage  “gaat wel” score 40%
*  percentage  “slecht” score 11%

Deze Iraanse film uit 2018 onder regie van Jafar Panahi en met in de hoofdrollen Jafar Panahi, Behnaz Jafari en Marziyeh Rezaei werd  door veel mensen matig gewaardeerd.

Opmerkingen van “goed”scoorders:”Beklemmende film, prachtige natuur in dit land; een kijkje in een totaal andere cultuur; film met onheilspellend randje; wat ben ik blij dat ik in Nederland woon; echt een film van een verhalenverteller, wonderlijk, beklemmend en lichtvoetig tegelijk met nog een toefje lulligheid, geweldig; mmooi beeld van het platteland van Iran”. Opmerkingen van “gaat wel”scoorders:”Beklemmend; moeilijk, nog veel te verbeteren; niet echt boeiend verhaal; benieuwd hoe het verder gaat;  weinig spannend, een beetje saai”. Opmerkingen van “slecht”scoorders: Vond er niets aan;waardeloos”.

Het beangstigende, bijzondere en vreemde van deze film uit een niet-bekend filmland wordt zeker erkend, maar blijkbaar onvoldoende gewaardeerd. Het vraagt meer van een westerse toeschouwer dan zich alleen te laten amuseren in zijn eigen stijl.

Het bestuur