Waardering film Gloria 17-03-2014

Totaal aantal bezoekers:                         99

Totaal aantal ingevulde formulieren 77   waarvan:
*  score  “goed” 43
*  score  “gaat wel”    31
*  score  “slecht”  3
*  percentage  “goed” score  56%
*  percentage  “gaat wel” score  40%
*  percentage  “slecht” score  4%

De film kreeg een behoorlijk aantal positieve waarderingen, echter zonder superlatieven. Opmerkelijk was zeker de muziek en de fraaie lied- en gedichtteksten die in deze film een opvallende plek kregen.
Opmerkingen van  de “goed”stemmers: “het was even een moeilijk begin, maar uiteindelijk vind ik het een lieve film; zeker niet alles was lief aan de film, maar de dynamiek pakte wel; mocht wel wat vlotter; wel te lang; mooi, hoe een geëmancipeerde vrouw in verwarring wordt gebracht door haar verliefdheid; heel herkenbaar, mooie muziek; graag meer Gloria”.

Opmerkingen van de “gaat wel”stemmers: “goed camerawerk; goed geacteerd; een beetje zwakke film, weinig diepgang; weinig diepgang in het verhaal en personage; pauzemuziek past vaak niet bij de vertoonde film”.

De meningen zijn dus nogal verschillend. Een culturele achtergrond speelt hierbij waarschijnlijk een minder prominente rol dan bij een film als Le passé. 

Wat betreft de opmerking over minder passende muziek tijdens de pauze. De reden is dat er voor een cd gekozen is, die bij verschillende soorten  films niet al te storend is.   

Het bestuur.