Waardering film Frantz 24-04-2017

Totaal aantal bezoekers:                       106

Totaal aantal ingevulde formulieren 86 waarvan:
*  score  “goed” 80
*  score  “gaat wel” 6
*  score  “slecht” 0
*  percentage  “goed” score 93%
*  percentage  “gaat wel” score 7%
*  percentage  “slecht” score 0%

Deze Frans/Duitse film uit 2016 onder regie van Francis Ozon met in de hoofdrollen P. Niney en Petra Beer werd positief gewaardeerd.  Een dramatisch gegeven tegen de historische achtergrond van de eerste wereldoorlog.

Opmerkingen van de "goed"scoorders:"Verrassend mooi ; prachtige film; goede inhoud;indrukwekkend, boeiend, goed gespeeld; prachtige miniatuur, mooi verteld met veel gevoel voor cinematografische historiciteit; meer van dit genre graag; aangrijpende film; super; goed gewerkt met zwart/wit en kleur; de waarheid is blijkbaar niet altijd zaligmakend". Opmerkingen van "gaat wel"scoorders:"traag; de film is wat lastig te duiden, misschien moet ik er nog wat over nadenken".

Het nadenken over een film is natuurlijk altijd goed, maar misschien extra zinvol om de vele onwaarheden en fantasieën waar de personages ons mee confronteren een acceptabele plaats te geven. Zoals een van de recensenten deed door de film te karakteriseren als een "Bildungsroman, die gaat over de volwassenwording van een jonge vrouw".

 Het bestuur