Waardering film Daniel Blake 12-06-2017

Totaal aantal bezoekers:                       114

Totaal aantal ingevulde formulieren 96 waarvan:
*  score  “goed” 94
*  score  “gaat wel” 2
*  score  “slecht” 0
*  percentage  “goed” score 98%
*  percentage  “gaat wel” score 2%
*  percentage  “slecht” score 0%

Deze Engelse film uit 2016 onder regie van Ken Loach en met in de hoofdrollen Dave Johns en Hayley Squires kreeg een zeer positieve waardering. Hier en daar werden sterke superlatieven uitgesproken.  Hoewel het een speelfilm was zaten er toch ook sterke elementen van een documentaire in de film, waarbij wij als toeschouwers heftig konden meeresoneren.

Opmerkingen van "goed"scoorders:"Heftig; weg met de systemen, op naar maatwerk; mijn CV, doe het er maar mee; aangrijpend; prachtige film, indrukwekkend; schrijnend verhaal; om over na te denken; confronterend; geen melodrama, maar mooi gefilmde ijskoude realiteit; goed geacteerd; geweldige blik in de wereld van regels en papieren; de machteloosheid, die komt binnen; Kafka". Opmerkingen van "gaat wel"scoorders: geen.

De dreiging van overheidswege die in het systeem een prominente rol speelt ter beteugeling van mogelijke  fraude is aan alle kanten voelbaar. En leidt haast onafwendbaar tot uitzichtsloze en armoede creërende toestanden, waarbij de slachtoffers bijna noodgedwongen tot winkeldiefstalletjes, oplichterij en zelfs prostitutie komen. Compleet met grafiti.

 Het bestuur