Waardering film After The Storm 19-03-2018

Totaal aantal bezoekers:                       100

Totaal aantal ingevulde formulieren 77, waarvan:
*  score  “goed” 26
*  score  “gaat wel” 47
*  score  “slecht” 4
*  percentage  “goed” score 34%
*  percentage  “gaat wel” score 61%
*  percentage  “slecht” score 5%

Deze Japanse film uit 2016 onder regie van Hirokazu Kore-eda en met in de hoofdrollen Hiroshi Abe, Yoko Mako en Kirin Kiki vond een voor ons doen buitengewoon gering positief onthaal.  De film werd traag, langdradig en onduidelijk gevonden. Wellicht vertalen de opmerkingen dit gegeven nog wat duidelijker.

Opmerkingen van “goed”scoorders:”Prachtige rol van oma, mooie interacties; misschien nog een ontwikkeling ten positieve na de storm, waar het verscheurde gezin in een plastic speelgebouw  elkaar weer wat leek te verstaan of toch zoals de NRC meldde een kalme fatalistische meditatie?; mooie dialogen; verfrissend; heerlijk landerig en intiem verhaal;  prachtig gefilmd; open einde; culturen verschillen”. Opmerkingen van “gaat wel”scoorders:”Weinig tempo, wat is de clou, is er na de storm iets veranderd?; deze film geeft wel stof tot nadenken c.q. discussie; traag, de storm is niet goed in beeld gebracht, wat is nu de boodschap?; langdradig; mooie tekst; totale verwarring”. Opmerkingen van “slecht”scoorders:”traag, nietszeggend”.

Zeer spijtig dat deze film van dezelfde regisseur die in Mei 2014 in ons programma met de film “Like father like son”de enige was die een 100% “goed”-score gehaald heeft, nu een bijna historische dip produceert. Misschien toch :”Culturen verschillen”.

Het bestuur